Vařená Kukuřice 3kg

Kód: 44/NAT
Tip
107 Kč
Skladem
Varianta

Kukuřice skvělá nástraha i návnada kaprovitých ryb.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vařený jednodruhový partikl

! Vynikající pro přímé vnadění, nebo jako přísada !

 

Charakteristika:  Jde o 48 hodin máčená celá zrna žluté kukuřice bez jakékoliv přidané příchutě, jen v přírodním - naturál stavu. Zrna jsou přirozeně konzervovaná. Směs má příjemnou, typickou vůni po vařené kukuřici.

Takto upravená surovina má vysokou krmnou a především vnadící hodnotu, jelikož vařením dojde ke zmazovatění škrobu - rozloží se obal škrobového zrna. Zrna jsou pak velmi dobře stravitelná a ve vodě rychle a snadno vypouští své přirozené aromatické látky, než klasické, neupravené zrno, a to díky narušení buněčných stěn vysokou teplotou při vaření. 

Naše vařená kukuřice není v nálevu, takže kupujete jen semena a ne vodu !

Možnosti použití: Vařená kukuřice je výbornou přísadou do krmítkových směsí, nebo method mixů. Udělá v nich hrubou strukturu a zároveň je spojí do hutných koulí, které se ve vodě dobře rospadají. Dá se použít i na přímé vnadění. Výborné na závody, kde je vnadění partiklem povoleno nebo pro masivní vnadění na kapry a amury. 

Dobrý tip:  Zalejte vařenou kukuřici horkou melasoudobře promíchejte a nechte alespoň 24 hodin uležet. Poté přebytečnou melasu slejte, prosypejte některou z krmítkových směsí, opět dobře promíchejte až vznikne tuhá směs, kterou použijte buď na krmné koule, nebo do krmítek

Vařenou kukuřici zbožňují také Amuři a proto ji intenzivně vyhledávají, jakmile ucítí její vůni ve vodě. Dá se použít pro přímé vnadění raketou nebo do PVA, které nerozpouští.

Skladování a spotřeba:  Naše vařená kukuřice je konzervována. Uchovávejte ji v temnu a v chladu. Po delší dobu nejlépe do 12 °C ( cca 6 měsíců ). Do 20 °C - krátkodobě ( cca 2 - 3 měsíce ). Po otevření spotřebujte do cca 3 - 4 týdnů - záleží na podmínkách skladování, teplotě, znečištění při nabírání, atd. ( nebo zamrazte ). Zabraňte přímému slunečnímu svitu na partikl.

Spotřebujte nejlépe do konce rybářské sezóny, jinak doporučuji cca do 6 měsíců, při správném skladování. Pro dlouhodobé skladování, víc jak půl roku, možno zamrazit, pak vydrží relativně neomezeně. 

Dobrá rada: Pokud vám začne v teple náhodou vařená kukuřice kvasit, nevyhazujte ji, pro ryby není zkažená. Kvašené krmné suroviny přitahují ryby ještě víc než čerstvé. Zkrmte ji však při nejbližší příležitosti rybám.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Kukuřice
Záruka: 6 Měsíců